• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Zonsondergangen in Winterberg

Zonsondergangen in Winterberg

Vorige week heb ik een blog gepost met enkele vakantie foto’s. Gemist? Lees hem hier terug. Daarin gaf ik al een kleine teaser over de zonsondergang vanaf ons huisje. Iedere avond zat ik klaar om te fotograferen met als gevolg 4 verschillende zonsondergangen!

Het uitzicht vanuit ons huisje was prachtig. We zaten in een mini dorpje, in een doodlopende straat en ook nog eens aan het eind. Vanuit de woonkamer met alleen maar ramen konden we ook met kouder weer genieten hiervan.

En als het aangenaam was buiten, was het genieten vanuit ons terras.

Aanrader voor rustzoekers en uitzichtgenieters!

Avond 1

Zoals ik al zei, zat ik dus iedere avond met mijn camera in de aanslag voor de zonsondergang. De eerste avond was ie echt prachtig, het liefst wou ik er de hele avond naar staren. Waarom heb je dat niet gedaan? Tsja, we hadden de nieuwe aflevering van Game of Thrones meegenomen haha.. Maar ik heb er echt wel een tijdje naar gekeken.

Avond 2

De volgende dag hadden we in de middag wat regen. Waarna de zon weer doorkwam, en we getrakteerd werden op de mooiste zonsondergang ooit!

Avond 3

De 3e dag was het lekker weer, en hebben we de wandeling gemaakt rond het dorpje. Hoewel er amper bewolking was die dag, kwamen die in de avond wel. Het verbaasde me, dat de zon er die avond niet zo ”warm” uitzag als de avond ervoor. Maar heey, ik ben ook geen weerkundige he.

Avond 4

De laatste avond was er veel bewolking. Ook een mooie zonsondergang maar met meer blauwige kleuren. Uiteindelijk net voordat de zon onder ging kwam er dan toch nog een koperen bol tevoorschijn waardoor het net leek of er wat in brand stond. Erg mooi.

Nadat de zon onder was heb ik nog even mijn statief gepakt en nog wat geëxperimenteerd met wat lichte bewolking. De foto is niet scherp (ik had wat problemen met zien waar ik moest scherpstellen) maar toch vind ik het wel een mysterieus tintje hebben. En om in de Game of Thrones sferen te blijven: “For the night is dark and full of terrors” hihi ik ben echt zo’n serie nerd 🙂

Technische details: ik heb alle foto’s gemaakt met mijn kitlens 18-55 en de diafragma stand gebruikt. Alleen voor de laatste twee heb ik mijn statief gepakt.

Liefs,

Joyce

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.