Weekendje Veluwe

In een vorige Capture Memories had ik het erover dat we ieder najaar een weekendje weg proberen te gaan. Zo ook vorig jaar naar de Veluwe. Niet al te ver van huis, aangezien ik toen ergens midden in mijn zwangerschap zat.

Volgens mij heet het zelfs officieel een ”baby moon”, maar wij wilden gewoon even lekker weg. Of het nu ”baby moon” heet of niet 😉

Ik hou van het bos, daar wordt ik zen en kan ik tot rust komen. Het was een redelijke hectische periode geweest op het werk, en een baby laten groeien in je buik is ook niet altijd ”kippetje, eitje” (oke ik weet zeker dat dat geen goede term is, maar zeg het toch) Dus mijn vereiste was: een hotelletje in een bosrijke omgeving en een bad. Waarom in hemelsnaam een bad? Nou wij hebben thuis geen bad, leek me heerlijk.  Hotelletje geboekt MET bad, oppas voor de hond geregeld en gaan met de banaan.  Op naar de Veluwe!

En raad eens, 2 van de 3 dagen regen! Duh je zit in November. No problemo, en zelfs voor ons eerste uitje zeer welkom. Namelijk Radio Kootwijk. De dramatische lucht gaf een spooky tintje aan het geheel, wat dit gebouw denk ik ook wel nodig heeft.

En wat krijg je als je je 18-55 mm lens helemaal uitzoomt, juist gebouwen die om lijken te vallen. Het ”gevaar” van een groothoeklens. Kun je overigens wel een beetje corrigeren in Lightroom, maar dat heb ik bij deze juist niet gedaan zodat ik jullie het effect kan laten zien. Misschien schrijf ik er wel een stuk over in een ander blog hoe je dit kunt corrigeren. Ja doen? Laat het me weten in de comments.

Terug naar het weekend.

Na het gure windje bij Radio Kootwijk zijn we even gaan eten in een te schattig restaurantje, met een nog schattigere speelhoek. Die echt HUGE was!

Hier hoef je je als ouder niet druk te maken, je kind vermaakt zich uren.

De volgende dag: zon! yes, en we gingen naar Paleis het Loo. Binnen niet zo veel foto’s gemaakt, maar buiten in de tuin wel. Mooi aangelegd, en lang niet alles gezien geloof ik.

De dag erna zijn we nog gaan wandelen in het bos wat niet het grootste succes was. En zwanger dus om de 5 meter denken dat je moet plassen en heul veul regen. Dus snel ergens een soepje gegeten en op weg naar huis.

Liefs,

Joyce

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.