Weekendje Drenthe

Inmiddels lijkt het alweer een tijdje geleden, het laatste weekend van mei. Het was de hoogste tijd voor een vriendinnen weekendje om even lekker te doen waar we zelf zin in hadden. Even niet continu ”mama” te horen, en alle ballen hoog houden als working moms. Gewoon ff lekker lachen, gieren en brullen en quality time. Mijn camera mocht wel mee!

Samen met vriendinnetje Anouk ging ik dus hop hop, naar Drenthe. Das helemaal moi, zoals ze dat daar zouden zeggen. Tevens de zin die al reden was voor het eerste ”broekplasmoment”, dus dat beloofde wat.

En of, we hebben ouderwets lol gehad, lekker gegeten, de toerist uitgehangen en even stil gestaan bij alle gruwelen in kamp Westerbork.  Het hotel waren we zaten was helemaal prima, met een bijzonder vrolijke eigenaar en we konden gaan en staan waar we wilden. Tijd voor de foto’s!:

We logeerde in Hotel Hegen in Wezep, een dorp waar zelfs de kippen over de weg liepen. Maar waar ze ook te schattige huizen hadden!

Op dag 2 zijn we naar Orvelte geweest, en ik moet gewoon telkens opzoeken hoe ik het schrijf. Om de een of andere reden onthoudt ik dat gewoon niet.

In Orvelte liepen we tegen een brocante markt aan, goodie goodie!

En overal zag ik schaapjes, tot vervelends toe van Anouk. Want ja dat moest op de foto..

Zo’n brievenbus wil ik eigenlijk ook wel!

Daarna reden we door naar Kamp Westerbork. Ik heb er al een klein beetje over verteld in mijn blog van vorige week, poeh indruk heeft het hier zeker gemaakt. De foto’s laten de ervaring eigenlijk niet correct zien. Het ziet er allemaal lekker zonnig uit, vol met mooie paarse bloemen.  Het was er ook mooi dat zeker, maar de geschiedenis maakt het er iets minder mooi.

Na deze middag hebben we nog even lekker geluncht, en zijn we op tijd terug gegaan naar het hotel.

De volgende dag!

Het gevangenis museum in Veenhuizen. Was wel apart om te zien, maar heb er niet zo heel veel foto’s gemaakt. Ja eentje van de tralies.

Daarna door naar Giethoorn. Het was een stralende dag, 30 graden en veel zon. Terwijl in Limburg de regen al met bakken uit de hemel kwam vallen zaten wij nog lekker te genieten op het terras. Tussendoor natuurlijk een paar foto’s gemaakt. Best lastig om hier geen mensen op de foto te hebben, want het was me een partijtje druk daar!

Een geslaagd weekend, dat is een feit! Volgend jaar gaan we weer, maar of dat dan ook Drenthe wordt? Geen idee we zullen het zien!

Liefs,

Joyce

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.