Vakantie verslag deel 1: Duitsland

Inmiddels ben ik alweer een halve week aan het werk en klinkt het woord ”vakantie” als een dof geluidje ergens achterin mijn hoofd. Maar…. er zijn genoeg foto’s om de herinneringen levend te houden. En Mark en ik zijn heel druk bezig met onze vakantiefilm. Die ik niet ga delen, ha flauw he. De foto’s die deel ik wel. Vandaag deel 1: Schwarzwald.

Potverdikkie, wat was het daar mooi. Het appartement wat we hadden was ook echt super! Lekker ruim, vriendelijke mensen, veel beestjes en speelplezier voor Max.

Laat ik dan ook maar beginnen met enkele foto’s van de locatie. Ons appartement was van het Gallushof in Oberharmersbach, Schwarswald.

Dat huisje daarboven op de berg, daar was ons appartement in gevestigd. We hadden bijna een hele etage.
Verder hadden ze verschillende dieren waar je ieder moment van de dag mee kon gaan knuffelen. Koeien, kippen, varkens, geiten, konijntjes en katten. Het was een waar feest voor Max.

Tevens was er een heel wagenpark beschikbaar voor de kids. Skelters, loopauto’s, een eenwieler, tractors het stond allemaal klaar.
De omgeving was super, en we hebben hier veel gewandeld.

We hebben de Burgbach Wasserfalle bezocht, en de Allerheiligen Wasserfall met de kloosterruine die erbij lag:

Een bezoekje gebracht aan het Wolf- en Berenpark, waar ”afgedankte” beren worden opgevangen. Waar we vrij gefascineerd waren door deze beer in de boom. Tijdens onze vakantie in Canada een paar jaar geleden kregen we de tip als je een beer tegen kwam: ”klim vooral niet de boom in, want dat kunnen zij beter dan jou”. Uhm ja daar kwamen we in Schwarzwald achter.

Knap dat een dun takje zo’n beer van een kilo of 300 kan houden.

En kasteelfreak als dat ik ben, mocht ik op mijn verjaardag (yes!) naar kasteel Hohenzollern. Mooi kasteel, totdat Max tijdens de rondleiding het op een krijsen zette. Ik kan je zeggen, dat galmt nogal in zo’n kasteel.

We zijn een week in Schwarzwald geweest, waarna we door zijn gereden naar Noord Italië (in de buurt van Brixen). Ook hier heb ik heel veel foto’s gemaakt, welke volgende week online komen in deel 2. Mark heeft ook zijn drone meegenomen, en we hebben heel erg veel gefilmd. Wellicht ga ik hier ook nog een blogpost mee vullen, (veel werk, een film editen) dus laat me vooral weten of je dat lukt lijkt om te zien!

Liefs,

Joyce

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.