Vakantie kriebels

Vandaag heb ik lekker vrij, morgen nog maar 1 dagje werken en dan heerlijk 3 weken vakantie! Wij gaan dit jaar naar Schwarzwald en dan door naar Noord Italië, geen zon zee strand. Wel zon (hopelijk) en in het duits is een meer ook ”See” dus ook dat is inbegrepen. En wat is er net zo leuk als de vakantie zelf? De voorbereidingen. Ik neem je even mee in mijn vakantie kriebels.

Schwarzwald

We gaan eerst een weekje naar Schwarzwald waar we een appartement hebben gehuurd ”auf ein Bauernhof”. Het scheelt dat Max nog zo klein is dat hij met alles tevreden is. Papa en mama houden namelijk absoluut niet van drukke resorts en al helemaal niet van campings. Wellicht doen we over een paar jaar niets anders, maar voor nu genieten we er nog even van.

In Schwarzwald is een hoop te beleven en ik heb al een hoop research gedaan wat we kunnen doen en wat waarschijnlijk ook betekend: heel veel foto’s. Bij deze een kijkje in mijn ” Scharzwald lijstje”

  • Freibad; oftwel een zwembad. Die heb je daar genoeg! Daar brengen we dus gegarandeerd een bezoekje aan
  • Watervallen; ook hiervan genoeg in het assortiment. Bereid je dus voor op stromend water. Om jullie alvast een voorproefje te geven, waterval foto’s heb ik wel een aantal in mijn collectie.
  • Beestjes; we zitten op een boerderij dus koeien, kippen, schappen en dergelijke voor het oprapen.
  • Kastelen; Duitsland is een land van kastelen. Kasteel Hohenzollern staat hoog op mijn lijstje, alleen jammer dat je binnen niet mag fotograferen.  En dat ik fan ben van kastelen dat merk je als je mijn vakantie foto’s bekijkt:

  • Pittoreske dorpjes; staat Duitsland denk ik ook wel om bekend (waar staat het niet om bekend?) grote kans dus dat we een pittoresk dorpje gaan bewonderen.

  • Bloemen, bijtjes, vlinders; degene die al eens met mij op pad is geweest, weet dat ik bloemen leuk vindt om te fotograferen. Waarschijnlijk kom ik dan ook met een stuk of 100 bloemen foto’s terug.

Noord Italië

Na Schwarzwald rijden we door naar Noord Italië waar we wederom een appartement hebben gehuurd. In een prachtige bergrijke omgeving! Een ook hier heb ik al een fotografie lijstje voor klaar liggen:

  • Lago Di Braies; schijnt een van de mooiste meren te zijn van Italie. Waarschijnlijk ook een van de drukste. Toch wil ik het zien, dus hopelijk is het op de de dag dat wij willen gaan wat minder druk
  • Badeparadies Schwarzwald. Dit ligt op route van het appartement in Schwarzwald naar het appartement in Italie. Een belachelijk luxe zwembad complex met iets van 20 zwembaden en een adult only gedeelte. (kinderen tot 3 jaar zijn toegestaan) Zou zomaar kunnen dat we hier een tussenstop gaan maken.
  • Pittoreske Italiaanse dorpjes; jep hier hou ik van. Bereid je dus maar voor, op wat authentieke details.

En verder gaan we veel wandelen, luieren, zwemmen en wellicht fietsen. Kortom even lekker genieten met het gezinnetje en helemaal niets moeten. Ik heb er zin in!

O enne, de foto’s die gaan jullie vast zien 😉

Liefs,

Joyce

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.