• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Vakantie kiekjes uit Winterberg

Vakantie kiekjes uit Winterberg

Inmiddels zijn we alweer een kleine week terug van onze paar daagjes Winterberg. Goed weer gehad, mooi huisje, Family time gehad en een hoop foto’s gemaakt. Kijk je mee?

We hadden een Ferienwohnung gehuurd in het plaatsje Lenneplätze. Weinig te doen in het dorpje zelf maar dat maakt ons nog niet uit, daar houden we van. Het huisje was ruim met twee slaapkamers en een top uitzicht:

Voor de geïnteresseerden: wij zaten in Ferienhaus Zur Glocke in appartement ”Lichterfang”.

Op dag twee stond een dagtochtje op het programma. Naar Schloss Waldeck, ongeveer een uurtje rijden vanaf Lenneplätze. Het kasteel zelf was niet zo spectaculiar, het uitzicht daarentegen wel.

Hierna zijn we doorgereden naar de Stuwdam Edersee, enkele meters verder. Hier hebben we geluncht met Curryworst (je bent in Duitsland of je bent het niet) en daarna nog wat de toerist uit gehangen met onze camera’s.

Op de terugweg was de weg voor de zoveelste keer afgesloten, man wat kunnen ze daar in Duitsland aan de weg werken zeg. Omdat we geen zin hadden om terug te rijden en een andere route te nemen dachten we een sluipweggetje gevonden te hebben. Super mooie omgeving dat wel, voor een paar KM. Tot we in het bos uitkwamen en met de gewone auto niet meer verder konden. Uiteindelijk hebben we toch een korter weggetje gevonden waardoor we net na de wegversperring er weer uit kwamen en we de oorspronkelijke route konden vervolgen.

Op dag 3 hebben we een zelfgemaakte wandelroute gelopen in de omgeving van ons dorpje. Wat off road terrein met de wandelwagen, klein beetje op verkeken maar het was te doen. Max vond het allemaal prima.

Halverwege de route nog een pottenkijker tegen gekomen:

De laatste dag voor vertrek heeft vriendlief wat gevliegerd bij het huisje, en zijn we nog even de Kahler Asten opgelopen.

Nee dat zijn wij niet op het bankje, een willekeurig stelletje zat te genieten van het uitzicht.

De dag van vertrek zag het uitzicht vanuit ons huisje er zo uit:

We zijn dan ook maar gewoon doorgereden naar huis om nog een weekje van het Nederlandse weer te kunnen genieten.

Liefs,

Joyce

p.s. We werden iedere avond getrakteerd op de meest mooie zonsondergangen. Deze vat ik samen in een aparte blog die volgende week woensdag online komt!

 

 

 

 

 

2 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.