Over the Icefield Parkway

Vandaag alweer nummertje 4 van mijn terugkomend item: ”Capture Memories”. En ik heb nog genoeg foto’s in mijn archief zitten die ik graag met jullie wil delen! Deze foto heb ik gebruikt bij de expositie van onze Fotoclub en staat nu ook bij ons in de huiskamer.  Als extraatje vandaag heb ik zelfs een filmpje van de Icefield parkway, waar deze foto is genomen! Lees je mee?

Dit is niet de eerste foto die ik heb gedeeld uit onze reis naar Canada (de eend die naar haar kasteel loopt), en ook zeker niet de laatste. De meest bijzondere herinneringen worden vaak gemaakt op vakantie, dus eigenlijk is het niet raar dat veel foto’s voor deze rubriek gemaakt zijn tijdens onze vakanties.

Deze foto is gemaakt op de Icefield parkway, oftewel Highway 93. Dit is een weg van 227 KM die loopt van Jasper tot ongeveer aan Lake Louise, en is een van de mooiste routes van de wereld. Volgens mij staat ie zelfs ergens op een top 10. En terecht, want het is ook een super mooie route.

We hebben er ongeveer een dag over gedaan, want je rijdt natuurlijk niet vol gas er over heen. Er zijn genoeg stopplaatsen en adembenemende vergezichten. Je kunt zelfs de Athabasca gletsjer op mocht je dit willen. Kost wel een flinke duit, en je mag je trip delen met heel veel toeristen maar dan heb je ook wel wat. Wij hebben het overigens niet gedaan.

Op de meerdere stopplaatsen kun je even je benen stretchen, een plasje plegen of even wat nodige krachttraining doen. Wat? Ja.. juist. Bij een van de stopplaatsen zijn we dus even gestopt, vriendlief moest een plasje plegen. Ik stond op hem te wachten, toen er een auto langs me stopte. Stapt me daar een kerel uit, die gaat op de grond liggen, drukt zichzelf een keer of 10 op stapt weer in en rijdt weg. Flabbergasted was ik, zo flabbergasted dat ik er geen foto van gemaakt heb, ondanks dat ik de camera in mijn hand had. Ja, dat soort dingen maak je daar dus ook mee.

Verder hebben we nog een hoop rare dingen mee gemaakt daar, maar ook kunnen genieten van de mooie uitzichten.

Enkele foto’s:

We hadden geluk dat we de hele dag echt super weer hebben gehad, we waren er begin juli. En 227 KM rijden, is in zo’n omgeving dus echt geen straf!

We hebben de hele road trip filmpjes gemaakt met de Action Cam voornamelijk op het dashboard van de auto. En dat betekend, dat ik een kleine compilatie voor jullie heb kunnen maken van dit stukje road trip! De kwaliteit is nog niet helemaal super, en is het scherpst op een kleiner schermpje. Het filmpjes maken, moet ik nog even onder de knie krijgen 😉

Sit back and enjoy.

Geregeld hebben we nog heimwee naar dit land, en ooit, ja ooit later als we groot zijn zouden we hier best wel willen wonen. Wie weet?

Volgende week zondag weer een nieuwe Capture Memories!

Liefs,

Joyce

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.