Spelletjesavond!

Een nieuw jaar, een nieuwe rubriek. Of ja eigenlijk dezelfde, maar ik noem het nu anders. Normaliter komt er op zondag een capture memories online, vanaf vandaag heet dat: ”It’s the little things”. Want het zijn juist de kleine dingen in het leven waar je van moet genieten. In deze rubriek deel ik de dingen waar ik van kan genieten, en die fotografeer ik dan uiteraard. Vandaag de ”aftrap”: spelletjesavond!

Een ”spelletjesfreak” zo kun je mij ook wel noemen. Ik zal vroeger wel een klap van de windmolen gehad hebben ofzo 😉 Een fanatieke speler ben ik zeker, vooral met quizzen. Om de een of andere manier weet ik juist die rare feitjes. Maar ook voor strategische spellen kun je me wakker maken.

Favoriet hier in huis op dit moment: ”Kolonisten van Catan” en ”Carcassonne”.

Kolonisten van Catan

Dit spel is al jaren favoriet. Sinds ik deze een paar jaar geleden van Sinterklaas heb gekregen. Wel jammer dat je deze met minimaal 3 personen moet spelen, want ja Max is nog niet oud genoeg ervoor. Desondanks hebben we een vriend die we altijd kunnen bellen voor een potje ”kolonisten”, en hebben we inmiddels een digitaal scorebord om bij te houden wie het meest gewonnen heeft. Raad eens wie er bovenaan staan?

De ene keer spelen we met de uitbreiding: ”steden en ridders” de andere keer zonder. Voor degene die het afvraagt, het speelbord leggen wat nooit neer volgens het boekje. Dat is niet meer spannend, we leggen het lukraak neer. Waardoor het wel eens voor kan komen dat de ene speler de goede tegels en nummers heeft, en de andere speler helemaal niets. Wil niet zeggen dat de winnaar dan al vooraf bepaald is. In tegendeel, het is bewezen dat je door slim te spelen dan evengoed kan winnen.

Ook altijd grappig om te zien, dat er meestal twee spelers zijn die hun steden, dorpen en straten netjes neer leggen naast het bord. Maar er is altijd 1 speler die het op een hoopje gooit. Ik noem geen namen…

Carcassonne

Sinds een paar weken favoriet is Carcassonne. Ik kon het spel al langer, maar kreeg vriendlief nog niet enthousiast. Tot ons neefje dit spel van Sinterklaas kreeg, en dit na veel zeuren met mij moest spelen (een paar keer). Uiteindelijk hebben we het spel ook zelf gekocht, want dit spel kun je dus wel met z’n tweeën spelen. Een erg leuk spel waarbij je je tegels zo strategisch mogelijk neer moet leggen om de meeste punten te kunnen verzamelen.

En het spel duurt ook niet lang, klein half uurtje en je hebt het uitgespeeld.

We hebben ook nog het kaartspel: ”exploding kittens” een soort russian roullete maar dan met kaarten en ontploffende katten. Een snel ”pest” spelletje waarbij je vooral niet de exploding kitten van de tafel moet rapen. Spannend!

Welke spellen zijn jou favoriet? En heb je nog tips voor leuke spellen?

Liefs,

Joyce

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.