Schrijven met licht

Een foto camera, statief, lampje, donkere ruimte, en een kunstzinnig oog. Ja? dat is een combinatie voor wat experimentele foto’s! Benieuwd? Lees mee!

Schrijven met licht? Uhm ja daar heb je die sluiterstand voorkeur voor nodig op je camera, en dat was nou altijd juist een ”grijs gebied” bij mij. De theorie er achter snapte ik wel, maar het toepassen? Kwestie van gewoon doen, want eigenlijk is het zo moeilijk helemaal niet.

Wat is het ergste wat er kan gebeuren? Mislukte foto’s, zolang die foto’s voor jezelf zijn dan probeer je het toch gewoon opnieuw?

En als je het eenmaal door hebt is het best leuk en kun je er artistieke foto’s mee maken.

Voor een opdracht van de fotoclub heb ik wat met lampjes geëxperimenteerd, en zie hier het resultaat!

Ik heb de foto’s gemaakt met de camera op een statief, de Canon EF 50mm lens. Sluitertijd van 8 seconden, iso op 100, diafragma op f10.

De kamer was volledig donker, op het licht van het lampje na.

Omdat ik geen draad ontspanner heb op mijn camera, heb ik de zelfontspanner van de camera op 10 seconden gezet.  Dit voorkomt onnodige beweging in je foto zodra je op het knopje duwt.

Je kunt vervolgens rennen als een gek en voor je camera zwaaien met je lampje. In mijn geval had ik even hulp gevraagd van vriendlief (die toch geen tv kon kijken op dat moment want ja dan had ik teveel licht in mijn foto) Stiekem is hij dan ook de gene die of met het lampje heeft gezwaaid, of op het knopje heeft geduwd om de foto te maken.

Een klein beetje contrast verhogen achteraf in Lightroom en voila! Helemaal niet moeilijk dus!

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.