Review | Wanddecoratie Saal Digital

Als fotograaf heb je altijd wel een mooie foto om aan de muur te hangen. Bij mij niet veel anders, en dat komt goed uit want van Saal Digital mocht ik een wanddecoratie bestellen om te testen!

Het probleem bij zoveel foto’s is wel, welke kies ik? Na wat discussie met vriendlief (ja, hij heeft ook wat te vertellen in dit huishouden) hebben we gekozen voor een foto van Max. Ik heb laatst een foto shootje gedaan met de kleine man en bellenblaas. Erg leuk om te doen trouwens, zorg wel voor wat hulp in de vorm van een bellenblaas vrijwilliger en wat entertainment voor de kleine. Zelf kun je je dan zoveel mogelijk richten op het maken van de foto. Oke ik dwaal af, waar zijn we gebleven? O ja, wanddecoratie!

Ik mocht er dus een bestellen met een foto naar keuze.
Saal Digital heeft diverse oppervlakken, op hun website staat een handig overzicht met de details.
Voor mijn “test” heb ik de Alu-Dibond besteld in het formaat 40×60. Ik wou eerst voor een vierkant formaat gaan, maar dan kwam de foto niet helemaal tot zijn recht. Ik heb voor Alu-Dibond gekozen omdat deze afwasbaar is, buigvast en een optimale scherpte heeft.
Acrylglas vind ik ook erg mooi, maar deze is niet afwasbaar.

De software om dit te bestellen is eenvoudig, ook het bestelproces is duidelijk.
Wat me wel tegenviel is het feit dat ik geen orderbevestiging heb mogen ontvangen. Tevens vond ik de track and trace info (die ik uiteindelijk online heb gevonden) niet duidelijk. En uiteindelijk heb ik maar gewoon besloten om af te wachten.
De levertijd was prima, ik heb de bestelling op dinsdagavond gedaan. Op zaterdag had ik het in huis. 4 dagen dus, niets van te zeggen.

De verpakking was degelijk. De plaat zat goed verpakt. Op een dikke kartonnen plaat, met een velletje folie en ingeseald. Helemaal prima!

Dan het resultaat! Ik was eerlijk gezegd een beetje bang dat het er “goedkoop” uit zou zien. Plaatje, schuimlaag en plaatje. Maar het ziet er helemaal niet goedkoop uit, sterker nog ik vind hem echt heel mooi. De print zit er goed op, het ziet er degelijk uit. Ook mooi mat, ik hou niet van die schitteringen.

Om de foto op te hangen heb ik de standaard ophanging erbij besteld. Ik kan wel gaan klooien met het spul wat hier in het tuinhuis ligt maar dat is het ook niet.
De standaard ophanging is precies wat het is, “standaard”. En dat is helemaal prima.

Wat ik me wel afvraag met dit soort spul, blijft t ook echt hangen? Daar kan ik je nu nog geen antwoord op geven. Hij hangt pas net 🙂

En voila, hier het resultaat aan de muur. Wat vindt je ervan?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.