Photoshop alert!

Photoshop is hét programma als je foto’s ”iets” meer bewerking wilt geven. Meestal bewerk ik mijn foto’s alleen met Lightroom en kan ik ze nog wel eens door Photoshop halen om hier en daar een prullenbak of lantaarnpaal weg te ”shoppen”. Toch vind ik het leuk om er af en toe mee te experimenteren. And guess what? De foto’s van Elfia lenen zich daar perfect voor!

Het begon met een hoop vloeken, want hoe zat het nou ook alweer met die masker functie? Ik beheer de basis van Photoshop best prima, maar veel dingen gebruik ik niet dagelijks. Dus is het even zoeken. Na wat hulp van Google en Youtube vond ik hetgeen wat ik zocht en kon ik aan de slag.

Even de mist machine aanzetten. De elfjes gebeld of ze langs wilden vliegen met wat ”fairy dust”. Magische plofwolken verschenen hier en daar, en ik heb wat toverspreuken gebruikt voor net dat beetje extra. Het is wat werk, maar de resultaten zijn best wel gaaf geworden.

Voor de vergelijking, dit waren de originele foto’s:

Zo zie je dat je een foto behoorlijk kunt manipuleren om het gewenste resultaat te krijgen. In mijn geval is het natuurlijk overduidelijk dat ik ze bewerkt heb, maar er zijn genoeg foto’s waarbij je het niet ziet. En dat hoeft zeker niet verkeerd te zijn, maar wel frustrerend als je het resultaat probeert te halen uit je camera. Omdat dit simpelweg niet altijd mogelijk is.

Laat het me weten wat je van de foto’s vindt!

Liefs,

Joyce

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.