O what a wonderfull world

Het wordt weer kouder, afgelopen dagen hebben we hier al een voorproefje van gehad. Voor fotograferen een waar feest! Want dat betekent grond mist en dauw druppels!

Toen we laatst in het bos waren, was het absoluut niet koud. Toch waren er al genoeg tekenen van een opkomende winter te zien en dat is super leuk om foto’s van te maken.

De spinnenwebben zijn mooi ”bevroren” en als je geluk hebt zit er nog een mega grote spin in. Alhoewel geluk hebben? Met mijn telelens durf ik dat wel, maar no way dat ik dan dicht bij die spin in de buurt kom!

Spinnenwebben op en rond prikkeldraad levert ook mooie beelden op:

Soms vind ik de achtergrond te nadrukkelijk aanwezig. Je kunt de foto dan ook omzetten in zwart/wit wat een apart resultaat geeft. Je ziet de kristallen dan nog beter, en het heeft wat mysterieus:

Maar het allermooiste is toch wel de bloemen en planten met dauw. Zo wist ik niet dat paardenbloemen met dauw er soort van magisch uit zien:

Op Pinterest kom ik vaak foto’s tegen van paardenbloemen met een vuurtje. Dat wil ik ook nog eens proberen.
Voor degene die Pinterest niet kennen, dat is een verschrikkelijk iets waardoor je geen sociaal leven meer hebt. Boordevol inspiratie, dat dan weer wel.

En zelfs het simpele lange gras in een berm kan met dit weer er mooi uit zien:

De maand november is trouwens al een paar dagen aan de gang, en ik moet zeggen ik heb mijn camera nog nauwelijks aangeraakt. Toch sta ik te springen als ik ’s morgens naar mijn werk fiets om die ontwakende landschappen op de plaat te leggen. Dus wellicht dat ik aankomend weekend eens op pad ga!

Wat fotografeer jij het liefst in deze donkere dagen?

Liefs,

Joyce

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.