• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Mark’s visie op Winterberg

Mark’s visie op Winterberg

Vandaag een keertje wat anders, geen blog van mij maar eentje van Mark! Mark fotografeert sinds kort en wil ook een keer zijn foto’s laten zien. Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden! Laat het ons weten in de comments. Veel leesplezier!

Zo nu is het een keer mijn beurt om een verhaaltje te vertellen bij een aantal gemaakte foto’s

Ik zal me eens even voorstellen. Ik ben Mark Huijs, 25 jaar (plus een paar jaartjes) en vriendlief van Joyce en vader van Max. Ook ik ben (sinds een aantal maandjes) in het bezit van een Canon spiegelreflex camera.
Deze camera heb ik uiteraard ook meegenomen tijdens ons midweekje Winterberg. Een mooie gelegenheid om de camera eens beter te leren kennen. Want zeg nou zelf; Sauerland is een mooi gebied waar genoeg mooie (landschap) foto’s te maken zijn.

Joyce zal jullie wellicht al verteld hebben dat ons huisje (zeg maar huis) erg mooi gelegen was en we iedere avond op een mooie zonsondergang werden getrakteerd. Ook van deze ondergang heb ik een aantal foto’s gemaakt.

 Het mooie aan zonsondergangen vindt ik toch wel de gloed die over de horizon komt te liggen waarbij de wolken door de lichtinval en afname van lichtintensiteit ineens de mooiste contrasten en kleuren krijgen.  

Joyce en ik zijn op vakantie echte “cultuursnuivers”. Het liefst bezoeken we hierbij mooi gelegen statige oude panden. Wanneer deze ook nog eens in een mooie omgeving gelegen zijn dan is dit helemaal top! Het is dan ook niet zo gek dat we de 2e dag richting de Edersee zijn gereden om daar Slot Waldeck te bezichtigen. Helaas viel het ons wel een beetje tegen.  Op internet zag het Slot er spectaculairder uit dan het in werkelijkheid was. Het Slot was vanuit één zijde (binnenplaats) te bezichtigen. Een goed beeld van het Slot kregen we dus niet. Desalniettemin heb ik toch nog een aardige foto weten te maken.

 Wandelen doen Joyce en ik ook erg graag op vakantie. Zo zijn we de derde dag een zelf gemaakte wandelroute gaan lopen (lang leve Google Maps). Deze leidde ons rond het plaatsje Lenneplätze. Een mooie route echter niet helemaal geschikt om met een wandelwagen te lopen :S. Vooral het eerste stuk was “hobbel de bobbel” voor onze kleine Max. Ach één voordeel “Je krijgt er wel conditie van!” 😉

Ook onderweg een aantal foto’s gemaakt waaronder deze:

 

 Tot slot wil ik jullie nog een foto delen van de ligging van onze vakantiewoning. Het laatste deel van de wandeltocht gaf ons een mooi uitzicht op de ligging van onze vakantiewoning. (2e woning van links)

 

 Voor zover een selectie van mijn vakantiefoto’s. Ik hoor graag wat jullie ervan vinden!

 Mark.

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.