• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Koffie, koffie, lekker bakje koffie

Koffie, koffie, lekker bakje koffie

Koffie, het levenselixer als je kinderen hebt. Geintje! Hoewel sommige mensen het wel zo zien. Ik niet, maar ik hou wel van koffie! De hoogste tijd om daar eens wat in te fotograferen.

Koffie! Als ik Wikipedia moet geloven dateert een bakje koffie al uit de zestiende eeuw. Lang voor mijn tijd dus. Een goedje gevuld met cafeïne waardoor je scherp en alert blijft op de momenten dat je het niet bent. Soort van cup-a-soup dus, maar dan anders. Of je moet cafeïne intolerant zijn, dan werkt dat ook niet helemaal.

Sommige mensen drinken koffie in de ochtend om wakker te worden, andere drinken het de hele dag door. Terwijl er ook mensen zijn die het beperken tot een paar kopjes per dag.
Vriendlief en ik zijn wel liefhebbers van een goed bakje koffie. We hebben ook een heuse bonenmachine in huis, voor de lekkerste koffie. Totaal alleen mijn mening overigens. Melkopschuimer erbij, en we maken soms de lekkerste creaties. Stiekem wil ik gewoon een carrière als barista, maar die trucjes lukken me nog niet helemaal.

Ooo en laten we het eens hebben over de geur van koffie! Hoe lekker ruikt dat, en vooral de bonen die uit de pak komen.  Heerlijk! Ik krijg er altijd een ”warm gevoel” van. Oke dat klinkt fout. Ik bedoel daarmee te zeggen: als het buiten koud is om lekker voor de open haard (die we niet hebben) met een goede bak koffie te keutelen. Goed boek erbij, en ik ben in mijn nopjes. Dat scenario dus! Dat krijg ik altijd in mijn hoofd als ik een bakje koffie ruik. Ik ben dan ook wel een beetje niet wijs, maar dat wisten jullie vast al.

Di papa heeft een nieuwe zelfgemaakte studio, en ik heb telkens ruzie met het licht in mijn huis. Dus mocht ik even in de nieuwe ”studio” komen experimenteren met mijn koffieboontjes.
Ik deel vandaag twee foto’s die ik er heb gemaakt!

Oké het is geen afgemaakte cappuccino met zo’n tulpje erin, want zoals ik al zei: die trucjes lukken me nog niet helemaal. En de studio staat op zolder, het lijkt met niet zo heel verstandig om met een verse bak koffie die overloopt van de schuim een trap op te lopen. Bovendien heb ik die al op voordat ik boven ben 😉

Naast koffie drink ik ook graag thee hoor, ik drink dus echt niet de hele dag door dit bruine goedje vol met caffeine. Misschien maak ik daar binnenkort ook wel eens foto’s van, van mijn bakkie thee!

Liefs,

Joyce

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.