• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Kleine bevindingen in het bos

Kleine bevindingen in het bos

In een van de laatste weken van december werd ik op een dag wakker en was de wereld nog bevroren. Normale mensen blijven dan lekker warm binnen, maar ik ben niet normaal. Dus wat deed ik? Snel kleren aan, camera pakken en naar buiten! Het resultaat, een kleine bevroren mini wereld.

Wij wonen vlak bij een mini bos, en daar ben ik vaak te vinden. Iedere keer vind ik er toch weer nieuwe dingen om te fotograferen. Die bewuste ochtend ging ik dan ook ff snel naar mijn vertrouwde mini bos. Hond mee, die heeft een dikke vacht dus vindt de kou niet zo spannend.

Overal ijskristallen op de bloemen en blaadjes, zo magisch het leek wel een sprookje. Ik ben Elsa overigens niet tegen gekomen, ik denk dat de kou haar deze keer wel interesseerde 😉

Ook op weg naar mijn geliefde bos, gewoon in bloemetjes in de voortuin (sorry mensen hier in de straat) kwam ik mooie taferelen tegen:

Deze foto’s maak ik het liefst met mijn telelens. Omdat ik daar de achtergrond mooi wazig mee krijg. Nadeel is wel dat je best ver van je onderwerp af moet gaan staan, anders krijg je het onderwerp er niet scherp op. Gelukkig heb je in een bos plaats genoeg om een paar stapjes naar achter te doen.

Afgelopen weekend ben ik ook nog even in het ”grote bos” geweest, oftwel ”de Heldense bossen”, waar ik nog wat kleine details heb kunnen vast leggen:

En een vogeltje heb gespot in de takken, dat is dan wel weer handig aan een telelens!

Zo en dat waren alweer de eerste foto’s van 2018!

Liefs,

Joyce

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.