Een klein beetje serie verslaafd

Nadat we allemaal weer een beetje hersteld zijn van onze griepepidemie, kunnen we er weer tegenaan! Het voordeel van niet helemaal lekker eraan zijn, is dat het een goed excuus is om series te bingewatchen. Netflix is je vriend!

Ik ben echt serie verslaafd.. Als ik weer een nieuw ”pareltje” tegen kom op Netflix kan ik daar zeer gelukkig van worden. En helemaal als het een serie is die al langer loopt, en er dus al heel veel seizoenen van beschikbaar zijn. Het zijn de kleine dingen he 😉

Voor deze nerd zijn nieuwe series dus een geluksmomentje. Maar ook nieuwe afleveringen van een serie die ik al volg. Oke, oke ik kijk niet direct de nieuwe afleveringen, soms heb ook ik andere dingen te doen. Een huishouden bijvoorbeeld, of werken. Maar meestal probeer ik wel een beetje ”bij” te blijven, of ik kijk een heel seizoen in de zomer. Want ja dan hebben ze daar in Hollywood ook vakantie en komt er niets nieuws uit. 9 van de 10 keer heb ik echter het geduld niet om daarop te wachten.

Dus als je nog een goede serie zoekt? Ik heb een favorieten lijstje gemaakt voor je:

  • Orphan black: deze serie is inmiddels afgelopen, maar wat een top serie. Het gaat om Sarah, die er achter komt dat ze gebruikt is voor kloon experiment. Wat een goede actrice! Soms zat ik zo in het verhaal dat ik niet door had dat al die kloons door dezelfde vrouw gespeeld worden.
  • Designated survivor: met Kiefer Sutherland. Tom Kirkman, is aangewezen als designated survivor. Na een explosief ”ongeluk” wordt hij noodgedwongen de president van Amerika. En wat daar allemaal gebeurd, het lijkt me sterk dat dit echt zo is maar het zou goed kunnen. Eigenlijk zijn alle series met Kiefer Sutherland gewoon goud waard.
  • Dynasty: de remake van de klassieker. Heerlijk om naar te kijken als je geen zin hebt in een ingewikkeld verhaal.
  • The blacklist: er staan een paar seizoenen op Netflix, maar inmiddels is het nieuwe seizoen ook gewoon op TV te zien. Super goede serie. Hoe kunnen ze het nu 4 seizoenen een mysterie houden of Red nu de vader van Liz is? Geniaal.
  • The 100: hier stonden ook een paar seizoenen van op Netflix, (weet niet of ze er nog op staan) na een nuclear probleempje is al het leven op aarde weggevaagd. Een paar mensen zijn gevlucht naar de ruimte. zoveel jaar later, droppen ze 100 kinderen op de aarde om te kijken hoe de leefbaarheid inmiddels is. Verrassing, er is dus wel nog leven op aarde, en de kids lopen natuurlijk tegen allerlei problemen aan. Inmiddels komt het 5e seizoen er al weer aan.
  • Outlander: recent over getipt en nu al bijna door seizoen 1 heen. Ik moet echt een andere hobby zoeken 😉
  • En dan de serie der series: Game of Thrones! Staat niet op netflix, maar is te zien via HBO. De afleveringen per seizoen worden steeds minder, maar de sensatie wordt er niet minder van. Het laatste seizoen komt in 2019 uit, 6 afleveringen geloof ik. En dan weten we eindelijk of Kalisi op de troon beland met haar draken.

Ik had zeker nog meer favorieten, maar een hoop series zijn al afgelopen en dan vergeet ik die.  Zoals the Vampire diaries, hier ben ik volgens mij half mee opgegroeid, en uiteindelijk zijn er 8 seizoenen van geweest geloof ik. True blood was ook zo’n leuke serie, met hunk Alexander Skarsgard. Bones heb ik ook al 12(!) seizoenen van gekeken door de jaren heen.

Dus ja komt er wel op neer dat ik heel wat tijd heb geïnvesteerd in series kijken.

Wat zijn jou favoriete series?

Liefs,

Joyce

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.