• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Jeugdherinnering, het zandmannetje

Jeugdherinnering, het zandmannetje

De capture memories van deze week bestaat maar uit 1 foto, de foto die bovenstaand getoond wordt. De foto zelf is eigenlijk niet een herinnering, en zelfs een week of 3 geleden gemaakt. Maar het onderwerp dat is juist de herinnering. Benieuwd? Lees dan verder.

De foto is gemaakt voor een opdracht van onze fotoclub. De opdracht was: beeld de titel van een lied uit met je foto. Nou dan zetten we het zandmannetje op de foto, en we hebben een beroemd Engelstalig liedje van een rockband.

Missie geslaagd.

Tijdens het maken van de foto kwamen de jeugd herinneringen weer naar boven, want dit is het zandmannetje! En het ouderwetse zandmannetje ook nog. Dit zandmannetje stond altijd op de gang en mijn moeder had me wijsgemaakt dat die ’s avonds slaapzand in je ogen deed strooien zodat je lekker in slaap viel. Of ja wijsgemaakt? Dat is het verhaal van het zandmannetje natuurlijk.

Er waren avonden bij dat ik niet wou gaan slapen, omdat ik het zandmannetje tot leven wou zien komen. Laten we het er op houden dat ik een rijkelijke fantasie had, en nog steeds overigens. Een van de reden waarom ik ook weken wakker heb gelegen na het zien van de film: Chucky. Terug naar het zandmannetje. Als ik dan uiteindelijk toch in slaap was gevallen, en in de ochtend wakker werd baalde ik ervan dat ik het weer gemist had. Ik had het zandmannetje alweer gemist! Na een paar jaar besefte ik dat ik het tafereel natuurlijk iedere avond zou missen want poppen komen niet tot leven. Wat ouders toch niet allemaal kunnen verzinnen!

Inmiddels is dit zandmannetje antiek, maar staat hij nog steeds op de gang bij mijn ouders. Waarschijnlijk gaat het verhaal zich nu herhalen als Max bij mijn ouders gaat slapen, en zich af gaat vragen wat die pop daar doet op de gang. Laten we hopen dat hij nog lang van deze fantasie mag genieten, en nog een paar jaar in sprookjes en fabels mag geloven. Daar is hij kind voor!

Liefs,

Joyce

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.