• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Inspiratie voor herfstfotografie

Inspiratie voor herfstfotografie

Vorige week heb ik je al wat inspiratie laten zien voor herfstfotografie, dit waren foto’s van vorig jaar. En dat kan natuurlijk niet, dus afgelopen weekend hop het bos in voor wat nieuwe fotografische inspiratie!

Wel een beetje raar om zonder jas door het bos te lopen, maar ja het was dan ook 25 graden. Midden oktober! het moet niet gekker worden. Eerlijk is eerlijk, het was wel erg fijn weer om foto’s te maken.  Vroeg opstaan dus en naar het bos.

Het mooie aan het bos is dat je er voor diverse fotografische onderwerpen terecht kunt. Of je nu een bosrijke omgeving wilt vast leggen of alleen een paddenstoel in beeld wilt brengen, dat kan in het bos. Bovendien is een bos ook rustgevend (voor mij althans) en zeg nu zelf als je door het bos hebt gewandeld smaakt die cappuccino of kop soep erna nog lekkerder toch?

Wat wil je fotograferen?

Waar je rekening mee moet houden is je lens. Wil je een bosrijke omgeving vast leggen dan is een telelens niet de meest handige optie. Het kan wel hoor, alleen moet je dan verder weg staan voor dat ”landschap”. Wil je juist die paddenstoel in beeld brengen is een macro lens een goede optie. En als je eigenlijk nog niet weet wat je wilt fotograferen kun je het beste of meerdere lenzen meenemen of een ”universele” lens gebruiken zoals de kitlens of een 24-70mm lens. Zelf hou ik me meestal niet aan die ”regeltjes” en kan ik met mijn telelens ook nog wel eens landschappen fotograferen. Komt ook omdat mijn telelens van betere kwaliteit is dan mijn kitlens.

Kitlens:

Ik ben gestart met mijn kitlens (18-55mm) en daarmee heb ik de volgende landschapsfoto’s gemaakt:

Telelens:

Na een tijdje zag ik spinnenwebben met dauwdruppels en die kreeg ik met mijn kitlens niet op de foto op de manier hoe ik dat wou. Ik kan daar minder scherpte diepte mee creëren waardoor de achtergrond te prominent aanwezig is. En dat vind ik niet mooi, het leid af. Dus telelens erop, en die heb ik er niet meer vanaf gehaald. De resultaten:

Zoals je kunt zien kun je ook met een telelens een soort van landschap fotograferen, je moet alleen zorgen dat je niet te dicht op het onderwerp staat. Voordeel is wel dat je medewandelaars die naast je lopen niet in beeld hebt. Je zoomt er gewoon overheen.
De close up foto’s van de besjes en blaadjes maak ik trouwens het liefst met mijn telelens. Ik ben gewoon blij met die lens, als ik die mee heb schiet ik altijd wel een paar top foto’s.

Dat een bos op een mistige morgen ook mooie plaatjes kan opleveren laat ik jullie volgende week zien.  Oe.. Cliffhanger! Ondertussen benieuwd? Volg me op Instagram.

Liefs,

Joyce

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.