• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Guilty pleasure, frappuccino! soort van..

Guilty pleasure, frappuccino! soort van..

Vorige week was de laatste keer dat ik mijn archief in ben gedoken voor de Capture Memories rubriek. Inmiddels waren er wel genoeg herinneringen gedeeld, en waren de foto’s daarvoor ook een beetje op. Vanaf vandaag gooi ik het over een andere boeg!

Het blijven herinneringen maar ik maak er nu telkens een nieuwe foto bij. Vandaag trap ik af met een ”guilty pleasure”, namelijk frappuccino!

Nom nom, dit is gewoon af en toe lekker! En eigenlijk zit er helemaal geen koffie in, dus wat die koffiebonen er op de foto bij doen? Nou ja het staat wel leuk.
Ik heb dit nog niet zo heel vaak gehad, hallo calorieën! Maar toen we in Canada een mountainbike tocht hadden voltooid heb ik de Starbucks variant veroverd.
En dat was lekker! Dus voor herhaling vatbaar, zou deze net zo lekker smaken?

Food fotografie heeft me altijd wel geïnteresseerd, maar ik ben echt een waardeloze kok. Dus daar heb ik hulp bij nodig. Gelukkig wou vriendlief mij wel helpen voor deze foto. Lees: ik heb hem gedwongen..  Maar de beloning was dan wel dat hij de frappuccino mocht opdrinken.

Het recept was vrij eenvoudig: ijsklontjes, melk, chocolate chip cookies, suiker en slagroom. Alles in de blender en hopsakee.
De ”setting” had ik van te voren al klaar gezet en ziet er eigenlijk best simpel uit:

Een paar witte vellen, een frappuccino, koffiebonen, koekjes en goed daglicht! Ik heb een hekel aan ”binnen licht” want dat is altijd zo geel. Het licht van buiten is veel natuurlijker en je kunt een veel lagere iso gebruiken.

Je hebt niet zo heel veel tijd om je foto’s te maken, want ja, die slagroom verdwijnt al snel in de beker. Dus scherpstellen, compositie bepalen en belichting checken doe je vooraf. Zodra het voedsel, in dit geval dus het drankje er staat kun je meteen aan de slag.

Het resultaat is niet verkeerd, maar lijkt in de verste verte niet op de plaatjes die ik op Pinterest tegen kom. Ik ga dus nog even door oefenen!

O ja en de frappuccino? Die was echt niet te drinken 😉

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.