• Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Ik ga fotograferen en ik neem mee

Ik ga fotograferen en ik neem mee

 

Wat zit er nu allemaal in die camera tas, en wat neem je mee als je op pad gaat? Nou… vandaag geef ik je een kijkje in mijn cameratas!

Begin dit jaar heb ik een grotere cameratas gekocht, namelijk de Cullmann Panama Backpack. Ik vind een rugzak fijner dan een schoudertas, en deze tas is voorzien van een hoop handige opbergvakjes. Plus ik kan de binnenkant inrichten zoals ik wil. Voor een lichtelijke control freak zoals ik, is dat een goede feature.

En wat zit er dan allemaal in?

Het plaatje bovenaan deze blogpost laat het al zien.
Maar hierbij een opsomming:

 • Mijn camera, de Canon EOS 1000D
 • Canon EFS 18-55 kitlens. Ik zou heel graag een 24-70mm lens hiervoor in de plaats willen, jammer genoeg geen goedkope lens dus ik moet nog even doorsparen. Ik gebruik deze lens als ik diverse onderwerpen wil fotograferen, dus zowel landschappen als macro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 • Canon EF 50mm. ”De plastic fantastic” en super handige lens voor portretten, maar ook voor situaties waar ik minder licht heb. Binnen bijvoorbeeld.

 • Canon EF 70-300mm. Deze heb ik al vaker genoemd, en mijn favoriet op dit moment. Ik gebruik deze ook voor portretten en macro. Voor landschap ook wel eens, maar dan moet het onderwerp ver weg zijn, anders krijg ik het er niet op.

 • Polarisatie filter
 • Grijsverloop filter
 • Deze filters zitten gewoon standaard in mijn tas. Ik gebruik ze niet veel, maar als ik ze nodig heb pak ik ze
 • De oplader heb ik ook altijd bij
 • Mijn statief, oké deze zit dus niet in de tas want dat past niet. Ik heb deze in een handig zakje bevestigd aan mijn tas.
 • En een reserve riem, voor als mijn favoriete kleurige het begeeft

En alles past er in, er is zelfs nog ruimte voor een extra lens! (dus als iemand mij die 24-70mm wil sponseren, ik houd me aanbeloven 🙂 )

Wat heb jij in je tas zitten wat er echt in moet?

Liefs,

Joyce

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.