Fotoverslag | Vlakbroek

Vlakbroek in Koningslust, naast de deur maar ik was er nog nooit geweest.

Afgelopen maandag ben ik er gaan fotograferen, samen met een clubje fotografen. Kijk je mee naar de foto’s?

Vlakbroek is een natuurgebied in ons pittoreske Limburg, en het ligt maar 7 km van mijn huis af. Idioot dat ik hier dan ook nog nooit geweest was. Het is namelijk een leuk gebied om te fotograferen, en zelfs een beetje avontuurlijk.

Ik ben een schijtluis en bang voor enge beestjes en teken, vandaar het avontuurlijke. Voor enig ander mens is het wellicht niet zo avontuurlijk.

Het was een ”zwoele zomeravond” en de zon scheen nog volop. Dat maakt het ideaal om het gras van onderuit te fotograferen tegen de zon in.  Je krijgt dan een beetje ”lensflare” wat de meeste fotografen als not done beschouwen. Ik vindt het mooi.

 

Aan minder enge beestjes ook geen gebrek in Vlakbroek. Eendjes, vlinders en een grote hond die verkoeling zocht in de beek. De hond had meer aandacht voor de beek en de eendjes maar wou af en toe toch even poseren voor de camera! inclusief spetter gevaar tijdens het uitschudden.

Op zwoele zomeravonden heb je vaak de mooiste luchten richting zonsondergang, en in het vlakbroek is dat niet veel anders.

(Tipje van de sluier: de laatste foto is bewerkt met een lightroom preset van Zoom.nl, de lucht was namelijk niet zo roze)

Ik heb geen idee welke ”route” we hebben gelopen, maar een interessant gebied was het zeker.

Voor herhaling vatbaar!

Naar welk gebied ga jij vaker heen om te fotograferen? Laat het me weten in de comments!

Meer foto’s zien? Volg me op Instagram

Wil je op de hoogte blijven van mijn blogposts? Check dan mijn Facebook pagina!

Liefs, Joyce

 

One Comment

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.