Zion

Fotografie bucketlist

Een fotografie bucketlist, geen idee of het een officieel begrip is. Ik heb er in ieder geval eentje, vol met locaties waar ik graag nog een keer wil fotograferen. Sommige ver weg, anderen dichtbij. Mijn bucketlist is nooit leeg, want als ik een locatie afstreep komt er altijd wel weer eentje bij.

Onder het motto “als je je dromen waar wilt maken moet je ze delen” deel ik vandaag 10 locaties van mijn fotografie bucketlist met jullie!

  1. Hallstatt: een plaatje in Oostenrijk aan de Hallstättersee. Als je op google ”Hallstatt” invult en naar afbeeldingen gaat zie je honderden foto’s van dezelfde setting. Het kerkje van Hallstatt met wat huisjes tegen een berg op. Die foto is dan toch al honderd keer gemaakt? Ja dat klopt, maar IK heb hem nog niet gemaakt 🙂 Buiten dat die setting een veel gebruikt fotografisch onderwerp is, is het oude dorpje zelf ook een bezichtiging waard met genoeg foto mogelijkheden.
  2. Hallerbos: En nee, ondanks dat de eerste 4 letters hetzelfde zijn als de nummer 1, liggen deze twee locaties niet bij elkaar in de buurt. Het Hallerbos is een bos in België en is een recreatiegebied. Het bijzondere aan dit bos is dat de bodem bedekt is met hyacinten, wat voor een sprookjesachtige sfeer zorgt. De hyacinten staan in bloei van eind april t/m midden mei. Enige nadeel is wel dat waarschijnlijk het bos dan ook bezaaid is met fotografen.
  3. Landschaftspark Duisburg: Weer eentje uit de categorie ”Duitsland”. Het Landschaftspark in Duisburg, vlakbij dus! Hier staat een ruïne van een stilgelegd hoogovencomplex. Het Landschaftspark is vrij toegankelijk en in de avonduren verlicht met gekleurde lampen.
  4. Zuid Engeland en Wales: En dan gaan we voor de natuur! Het Snowdonia National park, Stonehenge, Pembrokeshire Coast National Park en Brecon Beacons. Ik denk dat mijn camera hier overuren zal maken.
  5. Schotland: Ook hier weer de natuur, die grote steden kunnen me gestolen worden. Heerlijk met de auto de ”North Coast 500” volgen, en stoppen bij vergezichten en kastelen. De kop van Schotland met haar maanlandschappen, fjorden en ruige kusten. Met als klapper op vuurpijl de Isle of Sky. En als we dan toch daar zijn, wellicht het monster van Loch Ness op de foto proberen te krijgen.
  6. Rügen: Een eilandje aan de Duitse kust. Ruige kust, schiereilanden en landtongen. Niet je typische fotografiebestemming, maar daardoor niet minder mooi!
  7. Noorwegen: Eigenlijk kan ik niet kiezen welk ”deel” van Noorwegen mij nu het meeste trekt. Maar als ik dan toch moet kiezen wellicht het noorden. Ik zeg ”wellicht” want het zou goed kunnen dat ik morgen een ander deel mij het meeste trekt.
  8. Ijsland: Eigenlijk ook zo’n foto klassieker. We hebben al eens gekeken om hier op vakantie te gaan, uiteindelijk is het toen toch West Canada geworden. Neemt niet weg dat deze nog steeds op mijn bucketlist staat. Vooral de zwarte stranden die zijn ontstaan door de vulkaan, en de mooie watervallen lijken me erg mooi om te zien (en om te fotograferen)
  9. Alaska: Het heeft gewoon wat, ver weg van de ”beschaving” in de busch busch. Hoewel ik denk ik minder enthousiast ben als er een beer bij mijn hutje zit, maar goed fantaseren mag he!
  10. West Amerika: Hier zijn we een aantal jaren geleden geweest. Toen had ik nog geen spiegelreflex camera en minder ”fotografisch inzicht”. Toch zou ik hier heel graag nog een keer naar toe willen gaan! Grand Canyon, Monument Valley, Zion National Park, Bryce Canyon, en volgens Amerikaanse begrippen zitten we dan nog redelijk in de buurt van Yellowstone National Park dus die pakken we dan ook ff mee (ongeveer 9 uurtjes rijden vanuit Bryce Canyon, ja dat is voor Amerikaanse begrippen ”in de buurt”)

Oke oke, de meeste locaties die ik opnoem zijn vakantiebestemmingen. Daar ga je niet snel een “dagje” heen, en de lotto heb ik nog niet gewonnen. Weet je nog leuke dagtripjes voor me? Laat het me weten in een reactie!

Liefs,

Joyce

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.