Fotoboeken, welke fotograaf heeft ze niet?

Laatst mocht ik van Saal Digital hun wanddecoratie testen. Dit is me zo goed bevallen dat ik wel benieuwd ben geworden naar hun fotoboeken. Mijn wensen werden verhoord, en vandaag dus een review over hun fotoboek!

Normaliter bestel ik mijn fotoboeken altijd bij ‘’een van de grootste’’ ik ga geen namen noemen. Je hebt er in Nederland niet zo heel veel dus kies maar 😊
De kwaliteit is prima, maar over de afdruk ben ik nooit helemaal tevreden geweest. Er is altijd een soort van ‘’ruis’’ te zien in de foto’s wat te maken heeft met het afdrukken.
Jammer, maar ze hebben het allemaal.
Ik was dan ook heel erg benieuwd wat de afdrukkwaliteit is van de boeken van Saal Digital.

Eerst de software! Ik heb online gelezen dat de software ‘’erg wennen’’ is.
Misschien ben ik gewoon een technisch genie (ha ha) maar de software is goed mee te werken. Erg gebruiksvriendelijk, met veel opties. Nee, heel veel opties zelfs. En ik heb ook naar hartenlust geëxperimenteerd met clip arts en toestanden die ik normaal dus echt niet gebruik omdat ik ze simpelweg niet mooi vindt.
Na een dag of 2,3 was mijn boek klaar en naar tevredenheid en kon het besteld worden.

Wederom geen orderbevestiging! Maar goed, op woensdag besteld, boek op zaterdag binnen! Rete snel dus. Het boek is goed ingepakt, en ook nog eens geseald.


Ik heb gekozen voor een matte uitstraling, ik hou van mat. Helemaal blij was ik toen ik er achter kwam dat dit ook op de omslag kan.
Ander pluspuntje: alle pagina’s worden benut. Hierdoor heb je standaard een boek van 26 pagina’s en niet 24 zoals bij andere aanbieders.
Het papier is van goede stevige kwaliteit, en heeft een klein beetje parelmoer glans. Super mooi vooral op de lichte pagina’s.
Standaard platliggend is ook een goede feature. Dit heb ik namelijk in al mijn andere fotoboeken ook. Ik plaats graag foto’s over de gehele breedte van twee pagina’s. Zonder platliggende pagina’s sla je de plank dan een beetje mis.

De standaard lettertypes zijn goedgekeurd. Hoewel ik de optie mis om mijn gedownloade fonts te uploaden. Maar goed, dat zal de gemiddelde gebruiker minder problematisch vinden.
De clip arts, die ik normaal dus niet gebruik, heb ik nu wel gebruikt. De meeste vindt ik nog steeds to much, maar andere heb ik subtiel verwerkt.
Handig is dat je de kleur en de diepte van deze clip arts kunt aanpassen waardoor je ze makkelijker kunt toepassen.

Als laatste de achterkant. Niet geheel onbelangrijk om te vermelden is dat Saal Digital geen groot logo en/of barcode op de achterkant drukt. Een kleine bescheiden barcode die nauwelijks opvalt. Voor €5,- extra heb je zelfs deze barcode helemaal niet. Ik heb hem laten zitten, want ik stoor me er niet zo aan.

Conclusie:

Ik ben verkocht, waarom? Een klein overzichtje van alle pluspunten:
–          Eindelijk die vervelende ruis niet meer in de foto’s
–          Je kunt het hele boek in glans of mat bestellen of een mix. Wat jij wil.
–          Heel veel creatieve opties, achtergronden en cliparts die je kunt gebruiken zonder dat het een poppenkast wordt
–          Software die aan mijn verwachtingen voldoet
–          Goede kwaliteit, met een vleugje parelmoer
–          Standaard 26 pagina’s ipv 24
–          Snelle levertijd, 2 tot 3 dagen (!)
–          Ik ben goedkoper uit bij Saal Digital als bij mijn ‘’vaste fotoboekenmannetje’’

Toch twee verbeterpuntjes:
–          Orderbevestiging, die ontbreekt. Net als een verzendbevestiging.
Natuurlijk kun je de status van je product in je account zien op de website. Maar toch.. ik vindt het fijn als ik een bevestiging krijg per mail.
–          Eigen fonts kun je niet toevoegen. Wellicht is de optie er wel, en heb ik niet goed genoeg gezocht dat kan ook.

Wil je meer informatie over de fotoboeken, en welke opties er allemaal zijn? (en die zijn er genoeg) kijk dan op de website van Saal Digital.
Ik beveel de fotoboeken in ieder geval hartstikke aan!

Liefs, Joyce

NB: Voor het product in deze review heb ik een kortingsbon gekregen van Saal Digital waarmee bijna het gehele product is betaald. Als ik positief ben over het product, ben ik dat ook echt. Ik schrijf geen positieve reviews over producten waar ik niet tevreden over ben.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.