Eye in the Sky!

Hi People,

Nu heb ik (Mark) weer eens de eer om op Joyce haar website een stukje te schrijven. Deze keer over mijn drone ervaring afgelopen vakantie.

Voor het eerst heb ik mijn drone buiten de Nederlandse landgrenzen meegenomen om de prachtige omgeving van Schwarzwald en Zuid-Tirol in beeld te brengen. Uiteraard heb ik de drone regels in zowel Duitsland als Italië bestudeerd waarbij ik constateerde dat de regels in Duitsland strenger (vergelijkbaar met Nederland) zijn dan Italië.

Ook moet ik erbij vermelden dat de vakantie een mooi leermoment voor mij was om de drone eens echt te leren kennen en verder onder de knie te krijgen. Een drone bestuur je namelijk niet zomaar. Hier gaan wat oefen uurtjes aan vooraf…

Schwarzwald

In Schwarzwald op het Gallushof aangekomen, heb ik gelijk mijn drone te voorschijn gehaald om de accomodatie vanuit de lucht te filmen. Helaas was de bovenbuurvrouw het hier niet helemaal mee eens. Ze begreep niet waarom ik de locatie aan het filmen was. Mijn reactie daarop, dat ik een vakantiefilm aan het maken was, daar had ze blijkbaar geen boodschap aan en uiteindelijk ben ik maar een paar meter verderop gaan filmen.

Uiteindelijk heb ik onze tijd in Scharzwald (na enkele hartkloppingen en angstmomentjes) toch nog een aantal aardige beelden kunnen schieten.  Wat betreft de hartkloppingen en angstmomentjes was ik mijn drone namelijk een keertje uit het zicht kwijt terwijl deze vanwege een lage accu melding aan het landen was. Grote kans dat deze uiteindelijk in een boom terecht zou komen. Helaas viel dit mee want de drone vloog blijkbaar recht boven mij en zou uiteindelijk vlak voor mijn voeten op de grond landen. De een na laatste dag had ik echter minder geluk aangezien mijn drone het nodig vond een boom te knuffelen. Dit was trouwens gewoon mijn fout; ik was namelijk iets te enthousiast aan het vliegen. Resultaat: een aantal propellers beschadigd. Gelukkig had ik wel een aantal reserve bij me en heb ik deze dan ook gelijk vervangen.

Italië

Na een mooie week in Schwarzwald te hebben gehad, zijn we doorgereden naar Zuid-Tirol. Om precies te zijn naar het plaatsje San Pietro (San Peter). Een erg mooie fotogenieke omgeving wat mij aan het popelen bracht de drone de lucht in te sturen. Van te voren heb ik natuurlijk wel even de eigenaar van het perceel gevraagd of dit mocht. Gelukkig was de eigenaar zelf ook benieuwd en enthousiast dus dit was geen probleem.

Ook hier heb ik van onze accomodatie (Sturglerhof) enkele foto’s gemaakt. Uiteraard ook hier gefilmd waarbij ik het Sturglerhof en directe omgeving zo goed mogelijk in beeld heb gebracht.

Behalve de accomodatie heb ik mijn drone in het mooie (naastgelegen) dorpje Santa Magdalena de lucht in gestuurd om ook hier mooie beelden te schieten van de twee beroemde kerkjes met de Furchetta (berg) op de achtergrond.

Tevens heb ik van de beelden 2 toffe fillmpjes gemaakt:


Op naar de volgende vakantie!

Groetjes, Mark

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.