Dilemma’s op woensdag

Ik zag laatst op de Facebook pagina van Fotografille dat ze iedere dinsdag een fotografie dilemma plaatst. Je moet dan kiezen tussen twee uitersten, waar eigenlijk niet tussen te kiezen valt. Nou ja, jullie kennen het principe vast wel.

Het leek me wel leuk om er vandaag een paar uit te pikken, en mijn antwoord met jullie te delen!

Ik volg Fotografille al een tijdje. Ze is een fotografe net als ik, en grafisch vormgever met daardoor veel kennis van Photoshop. Ze heeft een paar mega handige tutorials op haar blog staan, waar ik al veel aan heb gehad. En natuurlijk plaatst ze ook geregeld foto’s en nieuwtjes uit fotografie land. Voor mij dus een ontzettende inspiratiebron!

Iedere dinsdag plaatst ze op haar Facebook kanaal een fotografie dillema. De keuze is soms onmogelijk, maar ik vind dergelijke hersenkrakers altijd wel tof. Ik heb er 5 uitgekozen om te beantwoorden.

Vroeg opstaan voor de perfecte zonsopkomst of ’s avonds laat op pad om een lucht vol sterren te fotograferen

Ik ga voor ’s avonds laat op pad! Maar… dan zou ik wel eerst even een paar uurtjes slapen haha. Ik ben een van deze wezens op aarde die haar slaap echt hard nodig heeft. Natuurlijk kan ik wel eens met minder, maar dat merk ik de volgende dag meteen. Het moet dan wel de moeite waard zijn.

Tijdens de sterrenregen vorig jaar heb ik ’s avonds wat test shots gemaakt zodat ik ’s nachts niet te veel instellingen hoefde te doen aan mijn camera. Helaas regende het heel hard tijdens de sterrenregen, dus ben ik snel weer terug in mijn bedje gekropen.

Een resultaat van 23.00u ’s avonds heb ik wel:

Gevraagd worden een tof event of festival te fotograferen of gevraagd worden om een fotoreportage over je favoriete natuurgebied te maken.

Natuurgebied! 100%. Ik ben geen festival ganger, ik hou echt meer van de natuur. Dus die was easy 😉

Een favoriet natuurgebied heb ik niet echt, ik heb er meerdere. Maar als ik moet kiezen, dan kies ik het bos achter ons huis. Deze foto heb ik er vorig jaar gemaakt toen er sneeuw lag.

Nooit meer je foto’s achteraf mogen bijsnijden qua compositie of altijd fotograferen met stofjes op je sensor die vlekken op je foto veroorzaken:

Dan ga ik voor de eerste. Nooit meer bijsnijden. Hiermee kan je rekening houden tijdens het fotograferen. De stofjes op je sensor kun je achteraf ook weghalen in de nabewerking, maar is wel extra werk.

Je krijgt de mogelijkheid je idool te fotograferen of je mag gaan exposeren met je fotografie in een tof museum

Oe, die is wat moeilijker. Het zou me dan niet eens zo zeer gaan om mijn idool te mogen fotograferen, maar je ontmoet deze persoon dan ook echt.

Moeilijk moeilijk, ik ga toch voor exposeren in een museum. Je kunt hiermee meer bekendheid krijgen, je werk laten zien en hier wellicht nog opdrachten uitslepen.

Ik heb trouwens al een hoop van mijn idolen ontmoet in Amerika een paar jaar geleden.  (In Madame Tussaud haha)

Altijd een perfecte timing hebben bij het fotograferen, of altijd de scherpte op het juiste punt hebben in je foto’s

Hmm ook een lastige. Perfecte timing is zeker wel handig, en de juiste scherpte ook. Ik ga toch voor perfecte timing, die kun je namelijk veel minder beïnvloeden. Altijd scherpte op het juiste punt kun je zelf een hoop aan doen.

Er staan nog veel meer dilemma’s op de FB pagina van Fotografille, dus wil je er ook een paar beantwoorden check it out!

Liefs,

Joyce

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.