De koe in Oostenrijk

 

Iedere zondag verschijnt er een nieuwe ”Capture Memories” op mijn blog. In deze blog rubriek deel ik de herinneringen achter een foto met jullie. Vandaag de koe uit Oostenrijk!

Oostenrijk 2014, het jaar ervoor waren we naar Amerika geweest en we wilden niet al te ver weg gaan. Oostenrijk leek ons een goed alternatief.

Dat zou het ook zeker zijn geweest, als het niet de HELE week had geregend. De eerste twee dagen zon, de rest alleen maar regen. Bah, wat hadden we er de pest in. Maar goed, regen of geen regen we wilden toch wat ondernemen. Op een van de zeldzame zonnige momenten besloten we de berg te beklimmen in de buurt van ons hotel.

We hadden een top hotel, in een prachtige omgeving dat dan weer wel.

 

Enthousiaste eigenaar, vriendelijk personeel en lekkere goulash.

Met kinderboerderij (hadden we toen nog niet zo heel veel aan) een sauna en een hoop loslopende koeien. Erg leuk!

Wij dus sportkleding aan, wandelstokken bij, en hop de berg op. Pffff… die berg was steil! Ik had het er moeilijk mee want een topconditie is niet iets wat kenmerkend is voor mij. Vriendlief niet die sjeesde vooruit. Het laatste stuk was ook nog eens doodeng, want het ging steil omhoog en als je omlaag keek was dat best een flink stuk als je zou uitglijden.

Goed eenmaal boven, door het poortje heen (want ja er wonen daar mensen boven op een berg) zie ik deze koe, en vriendlief die er vrolijk naast staat. Geen spoortje van moeheid te zien.

Zoals je kunt zien werd het hier boven al flink mistig.

Drankje gedaan met apfelstrudel bij het mannetje wat daar woonde, en toen werden we eigenlijk weer terug naar onderen gestuurd. Er kwam slecht weer aan, en het was echt te gevaarlijk om nog verder door te lopen. Bij die man blijven de hele dag was ook niet echt een optie. Dus na nog wat foto’s met de koe snel weer terug naar beneden.

Met het slecht weer in onze kielzog best snel naar beneden gewandeld. Uiteindelijk zette we 1 voet binnen in het hotel en het noodweer barste los. Dat noodweer heeft ook niet meer opgehouden tot we weer richting huis reden na een paar dagen.

Door het regenachtige weer was dit niet onze beste vakantie ooit, maar naar dit hotel willen we zeker nog een keertje terug. We gaan dan uiteraard eerst de weersvoorspellingen bekijken.

Liefs, Joyce

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.