• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Creepy tourist uithangen op Highgate Cemetery

Creepy tourist uithangen op Highgate Cemetery

Vorige week al een klein beetje een cliffhanger dat de Capture Memories van deze week over het Highgate Cemetery zou gaan. Een van de bezienswaardigheden die ook boven aan mijn lijstje stonden om te bezoeken in Londen. Gelukkig lijken mijn moeder en ik op elkaar, en stond dit ook op haar lijstje.

Highgate Cemetery is een kerkhof in de wijk Highgate. De begraafplaats bestaat uit twee delen, het oudere ”West Cemetery” en het nieuwe ”East Cemetery”. In het oude gedeelte mag je alleen lopen onder begeleiding van een gids. Dit omdat de graven heel oud zijn en er natuurlijk ook verval is. Als je per ongeluk verkeerd stapt buiten de paden kon je zomaar eens zelf in een graf vallen. En dat willen we niet uiteraard. Wij hadden een tour geboekt, want juist dit oude gedeelte sprak ons aan.

Om bij het Cemetery te komen was wel nog een dingetje. Ik had natuurlijk wel uitgezocht bij welk tube station we uit moesten stappen maar niet de route verder. Bleek nog een pokke stuk lopen, in de warme middag zon. Want hoewel Londen een beetje als Nederland is en het er veel regent, hadden wij 3 dagen 25+ graden met zonneschijn. Heerlijk trouwens, maar wel pittig om in te lopen.

Goed eenmaal daar even bijgetankt op een bankje met onze lunch, en we waren klaar voor de tour.
Het leek wel of we in een horror film zaten, met titels als: ‘Gateway to the City of Dead’ maar het was het heel indrukwekkend om te zien en er te fotograferen.
Onze gids had 30 jaar in Nederland gewoond en kon dus ook nog een goed woordje Nederlands, maar voornamelijk gewoon in het Engels. Wat niet raar is, je bent in London.

Het was erg interessant wat hij te vertellen had, maar geregeld moest ik voort maken omdat ik weer achter liep door het fotograferen. Gelukkig heeft moeders wel braaf opgelet, en kon ze me af en toe bijpraten.

NB: ik heb enkele namen op de graven vervaagd, ik vindt het niet toepasselijk als deze duidelijk zichtbaar zijn.

Er liggen een hoop bekende personen begraven in High Gate Cemetery, en recent is George Michael er begraven. Hij ligt overigens in een privé gedeelte niet toegankelijk voor publiek.

Liefs,

Joyce

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.