Capture memories | Hatley Castle Canada

Een foto kan een verhaal vertellen, maar achter de foto schuilt ook een verhaal. Wat heeft de maker allemaal moeten doen om deze foto te kunnen maken en welke herinneringen horen er bij?. Bij de ene foto zal dat specialer zijn dan bij de andere. Nu is mijn geheugen redelijk goed (ja zelfs na een zwangerschap) maar toch vervaagt het een beetje. Als ik oude foto’s terug kijk komen al deze herinneringen echter weer naar boven. Dat inspireerde mij voor een terugkomend blog item: ”capture memories” waarin ik geregeld de herinneringen deel die bij de foto horen. Vandaag een foto uit onze reis naar Canada in 2015.

De eend die op weg is naar haar ”huisje”.

De foto is genomen op onze 1 na laatste dag in Canada in Victoria. Nadat we een paar dagen wat kouder weer hadden gehad op het andere deel van Vancouver Island, waren we blij dat de zon lekker scheen in Victoria. De temperaturen waren ook prima. De stad Victoria zelf vonden we echter niet zo veel aan. Na het Craighdarroch Castle bezocht te hebben, wou ik meer. Meer kastelen, ik hou van kastelen. Ik had dit ”kasteel” al eerder gezien in de boekjes en wou er graag heen.

Het bleek nog wat lastig te vinden. Uiteindelijk hadden we het gevonden en was dit het beeld vanuit de parkeerplaats.  Mijn doel was eigenlijk om de eend van dichtbij op de foto te zetten, maar deze had er niet zo veel zin in en liep richting kasteel. Toen zag ik dus dit beeld en heb ik de foto gemaakt.

Filmfan die ik ben kwam het kasteel me bekend voor maar ik kon het niet plaatsen. Dus gingen we het verder bekijken.

Ik had al gelezen dat dit een universiteit was, maar ik dacht: ”dat zal wel een bijgebouw zijn”. Dat was er ook, maar in dit mooie gebouw werd dus nog steeds les gegeven. Helaas mochten we daarom ook niet naar binnen 🙁 maar de tuin en de omgeving van het kasteel waren ook prachtig.

In de kelder was een klein winkeltje waar we ff gesnuffeld hebben. En toen vielen de kwartjes op hun plaats, dit gebouw is dus decor geweest in meerdere films en series! De bekendste is wel uit X men: Xavier’s school for gifted youngsters. Wie kent het niet? Na het enthousiasme van deze ontdekking zijn we de tuin in gegaan, waar we de rest van de middag rondgedwaald hebben en belachelijk veel foto’s gemaakt hebben.

Een paar heb ik er voor jullie geselecteerd:

Ik ben benieuwd naar jullie reacties!

Liefs, Joyce

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.