Cadeau tips!

Lekker cliche en eigenlijk ook redelijk aan de late kant maar ik kon niet achterblijven. Vandaag 7 cadeautips voor de fotograaf!

Sinterklaas is alweer op de boot naar Spanje, en de kerstman heeft zijn elfjes al aan het werk gezet. Maar wellicht zoek je nog wat last minute inspiratie voor je kerstlijstje of om cadeau te geven? Dan heb ik een paar tips voor je!

1. Poster

Een fotograaf heeft gegarandeerd heel veel foto’s die hij/zij ingelijst zou willen zien. Des te toffer is het om eens een ander soort foto in te lijsten. Namelijk een waar de camera het middelpunt is! Deze heb ik gevonden op Decenio en kan in diverse maten besteld worden.

2. IXXI mini collage

IXXI wie kent het niet? Mijn moeder! Inmiddels heb ik haar toch maar uitgelegd wat het is. Stiekem zou ik eigenlijk wel een mega grote IXXI aan de muur willen hebben in de kamer, maar de vele opties voor een specifieke foto weerhouden mij er nog een beetje van. Want ja het is wel iets waar je iedere dag tegen aan kijkt, en je wilt niet dat het snel gaat vervelen. Mocht je nu toch perse een IXXI willen en kun je net als mij niet kiezen uit al je foto’s? Wellicht is de IXXI mini collage een goede voor op je lijstje. De tegeltjes zijn 10×10 en je kunt eindeloos variëren in de hoeveelheid tegeltjes die je wilt.

3. Scrabble blokjes en letterbord

Niet iedere fotograaf kan hier wat mee. Een landschapsfotograaf kan hier helemaal niets mee in zijn/haar foto’s. De fotograaf die graag flatlays maakt, de interieur fotograaf of een creatieve food fotograaf maak je hier vast wel blij mee! Het letterbord kun je tegenwoordig overal kopen, en de scrabble blokjes heb ik op een grote Chinese webshop besteld. Mag jij raden welke webshop ik bedoel 😉

4. SD kaartje

Deze kun je niet genoeg hebben! Het is fijn om er een reserve te hebben mocht je kaartje vol zitten. 

5. Sleutelhanger

Kleinigheidje, een toffe sleutelhanger. Deze heb ik ook weer op die grote Chinese webshop besteld. Maar je kunt bijvoorbeeld ook zo’n doorzichtig hangertje kopen en daar een toffe foto in plaatsen.

6. Fotografie boek

Er zijn inmiddels heel veel fotografie boeken in omloop. Gebaseerd op tips maar ook om inspiratie op te doen. Mijn ultieme  aanrader is het boek ”reisfotografie” van Laura Vink. Laura legt fotografie op een duidelijke manier uit, wat erg leerzaam is voor de beginnende fotograaf maar ook voor de gevorderde fotograaf. Tevens kun je je laten inspireren door de vele foto’s die in dit boek staan. 

7. Reflectie scherm

Een reflectie scherm staat al een tijdje op mijn lijstje, maar ik heb er nog steeds geen aangeschaft. Een reflectiescherm kun je gebruiken om het licht te weerkaatsen naar een onderwerp wat in de schaduw staat. Met model fotografie kun je hier toffe effecten creëren, maar ook om bijvoorbeeld de onderkant van een paddestoel bij te lichten. 

Kerstman aan de slag!

Hopelijk heb ik de last minute shoppers onder ons nog kunnen inspireren met het lijstje. Ben jij geen last minute shopper? Dan hou het in gedachten voor volgend jaar. Of voor je verjaardag dat kan natuurlijk ook. En wie weet wordt ik wel verrast door de kerstman met een van mijn items op het lijstje. 

Liefs, Joyce

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.