Shoot

Boekreview • Shoot!

Anki Wijnen van Zilverblauw, ik volgde haar al een tijdje op haar blog en via Instagram. Haar foto’s hebben altijd mooie kleurtjes, en ze weet er altijd een passend geheel van te maken. Een ding waar ik zelf dus echt niet goed in ben, mijn Instagram feed is een chaos. Toen Anki in 2015 de aankondiging deed voor haar eigen fotografieboek, ging ik dan ook direct naar een van de grotere online boekverkopers om het boek in de pre order te zetten! Ik schrijf er vandaag een review over, lees je mee?

Het boek heeft een roze pastelachtige kleur, met een gele rug en gouden accenten: I love it! Alleen daarom is het boek al het kopen waard.

Maar dat is zeker niet het enige, wat dit boek het kopen waard maakt. De subtitel van het boek is: “fotograferen met je hart” en dat is iets wat ik het liefst doe. Oke, je moet wel weten hoe een camera werkt. Als je een spiegelreflex camera hebt en je gebruikt alleen de automatische stand, dan is dat vrij zonde. Waarom? Je kunt er zoveel meer uit halen! Dit boek leert je in simpele woorden hoe je dat doet, gewoon de basis. Niets meer en niets minder. En dan komt het stukje ”liefde” kijken zoals ik dat noem, wat Anki in haar boek heeft gestopt. Met sfeervolle foto’s die (naar mijn idee) kenmerkend zijn voor het merk Zilverblauw.

Inhoudersopgave Shoot

Verschillende onderwerpen komen aan bod. Hoe ga je anders kijken en geef je je creativiteit de ruimte, de compositie, het fotograferen van mensen, hoe fotografeer je producten en interieurs, food fotografie, smartphone fotografie en nog enkele creatieve tips.

”Manueel fotograferen is net als fietsen als je het eenmaal kunt, weet je niet meer wat er nou zo moeilijk aan was” staat als inleiding voor het hoofdstuk: ”hoe werkt je camera”

Oke eerlijk is eerlijk, toen ik die zin 2 jaar geleden las dacht ik: ja ja maar ik moet het wel eerst allemaal snappen. Dit boek heeft me daar zeker bij geholpen, en ik kan je nu zeggen: het klopt helemaal!

Mijn conclusie: een super mooi vormgegeven boek, dat ook nadat je het gelezen hebt op de koffietafel kan blijven liggen. ”Een koffietafel boek” zeg ik er tegen. En een goed naslagwerk voor als je ff niet meer weet hoe het zat, en een inspiratie voor als je even geen creativiteit meer hebt.

Het boek kost €19,95, en is te koop via de website van Zilverblauw Have fun!

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.