Boekreview Reisfotografie

Boekreview • Reisfotografie – explore discover capture

Reizen en fotograferen, een combinatie die kriebels in mijn buik veroorzaakt. En als een kind zo blij was ik, toen ik het boek ”Reisfotografie” cadeau kreeg van vriendlief voor mijn verjaardag. Dit is inmiddels al bijna een jaar geleden, en nog steeds ben ik enthousiast over het boek. De hoogste tijd dus voor een review van dit prachtige boek!

Laura Vink is fotografe, en reist graag de hele wereld rond. Haar expertise over fotografie en haar prachtige foto’s heeft ze nu gebundeld in een boek getiteld: Reisfotografie – explore, discover, capture. En wat een pareltje is het!

Ik hou van lezen, maar ik hou ook van ”plaatjes” en dit 376 pagina’s tellende boek heeft er genoeg.

Boekreview reisfotografie

”Plaatjes” is een understatement, want het zijn stuk voor stuk inspirerende foto’s. Bij iedere foto staat de sluitertijd, het diafragma, de iso waarde, en de brandpuntafstand vermeld. En er staat bij, welke lens er is gebruikt en waar de foto is gemaakt. Waardevolle informatie als je het mij vraagt, want dat wil ik als amateur fotograaf altijd graag weten als ik een foto zie. Het is bijna jaloersmakend dat Laura op zoveel plaatsen is geweest om deze prachtige foto’s te maken. Geweldig lijkt me dat, maar ik ben niet het type dat dat volhoudt, dus hou ik het gewoon bij dromen.

Toen ik mijn camera net had, heb ik geregeld op de website van Laura gesnuffeld en daar de nodige tutorials gelezen. Haar schrijfstijl leest lekker weg, en deze stijl heeft ze ook doorgezet in dit boek. En dat zorgt er weer voor dat het boek ook nog eens lekker leest! Buiten de materialen die je nodig hebt, en de voorbereidingen die je als fotograaf kunt doen voor een reis, beschrijft dit boek ook de techniek. De techniek van o.a. sluitertijd, diafgrama, iso, belichting, en compositie. En dat maakt dit boek meer dan een boek over reisfotografie. Voor een beginnend fotograaf die niet op reis gaat, is dit boek ook een echte aanrader. De basis technieken die je wilt beheersen worden duidelijk in dit boek beschreven, en aan de hand van foto’s uitgelegd. Hierdoor zie je direct het effect van bijvoorbeeld een lange of juist een korte sluitertijd.

  Boekreview reisfotografie

Toen ik het boek kreeg, waren enkele fotografische termen nog redelijk onbekend voor me. Ja ik had er wel eens over gelezen maar vond het nog moeilijk. Inmiddels ben ik een jaar verder en heb ik mijn camera met sommige technieken al goed onder de knie, en dat komt mede door dit boek en de makkelijke schrijfstijl van Laura. Ze legt het allemaal heel simpel uit, en daardoor makkelijk te begrijpen.

Ook erg leuk om te zien was de overzichtspagina met de bad eendjes! Laura gebruikt de bad eendjes om het begrip scherpte diepte uit te leggen, en deze eendjes gaan geregeld met haar mee op reizen.

Boekreview reisfotografie

Het boek kost €59,- (excl. verzendkosten) dat is een fors bedrag, maar zeker niet te veel voor dit boek. Het is een cliché, maar het boek is het geld meer dan waard. Wil je nog meer inspiratie en kennis? Dan kun je voor €129,- het boek ook in een bundel kopen met video’s. In deze video’s krijg je nog meer tips, wordt je meegenomen achter de schermen en hoor je meer verhalen achter de foto’s.

Zowel het boek als het boek met video bundel kun je bestellen op de website van Vinkacedemy: Klik hier voor een directe link.

Kort samengevat dus: een mooi boek, met prachtige foto’s, duidelijke informatieve teksten, een dosis inspiratie,  maar let op… je kunt er zomaar eens de reiskriebels van krijgen!

En wil je weten hoe het eruit ziet als je met Laura op reis bent? Zo dus:

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

VOLG ME OP FACEBOOK

Facebook Pagelike Widget