Bloemetjes en bijtjes

Afgelopen week was het weer lekker zomers, en hebben we volop kunnen genieten van de zon. Vanuit mijn luie stoel met de telelens in mijn hand maakte ik wat foto’s van de bloemetjes en de bijtjes. Kijk je mee?

De bijtjes en hommels zijn erg actief op dit moment van het jaar. Ze zijn druk bezig om de nectar uit de bloeiende bloemen te halen en je kunt ze nu dan ook naar hartenlust fotograferen.

Het is wel handig als je een vaste hand hebt bij de lens die ik gebruik, anders krijg je de beelden niet altijd even scherp.

Als je dus geen vaste hand hebt net zoals ik, kun je een statief gebruiken. Maar omdat ik dus in mijn luie stoel zat, had ik geen zin om deze binnen te pakken 🙂

Oordeel zelf, of je de foto’s gelukt vindt of niet.

Deze libelle vliegt wel vaker door de tuin, ik zag hem toevallig net ook weer voorbij vliegen (want heey, schrijven kun je ook buiten lekker in de zon). Een zoektocht op Wikipedia zegt me dat het een mannetje is dus noem ik hem ”Frits”. Als Frits net rustig zit op een blaadje komt er meestal nog een blauw exemplaar voorbij. Ik ben geen natuurkundige en Wikipedia geeft me te veel opties dus ik noem die blauwe gewoon ”mister blue”. Wat ik wel weet is dat zodra ”mister blue” in de buurt komt, Frits dr tussenuit gaat. Ik ga er dan ook vanuit dat ze elkaar niet mogen 🙂

Buiten ”Frits” en ”Mister Blue” zijn ook de bijen vaste bezoekers de afgelopen week. Deze paarse bloemetjes (ik ga me niet wagen aan de naam van deze bloemen) zijn favoriet. Het zijn inmiddels al zoveel bijen dat ik hier geen naam meer voor ga verzinnen. De bijtjes zijn in ieder geval ijverig bezig om in de paarse bloemetjes te duiken.

[Best_Wordpress_Gallery id=”11″ gal_title=”Bijtjes”]

De hommels zijn trouwens ook goed bezig met ”in de bloemetjes te duiken”

 

 

En zo kan ik nog wel uren doorgaan met deze beestjes te fotograferen, want het blijft leuk.

Voor de geïnteresseerden: al deze foto’s zijn gemaakt met mijn Canon EF 70-300 mm, op de sluitertijd stand (TV bij Canon).

 

 

 

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.