Babyvoetjes

Babyvoetjes zijn een van de schattigste dingen op deze wereld. Zo klein met mini teentjes en nageltjes! Als ik door mijn foto archief blader kom ik geregeld een foto tegen van mini voetjes. En sinds ik in maart mama ben geworden van Max, wordt de collectie alleen maar groter. Vandaag deel ik er een paar met jullie!

Een van de eerste baby’s die ik op de foto heb mogen zetten is mijn nichtje, ze is (samen met mijn petekindje) al vroeg model geweest voor mijn camera. En nu nog zijn ze geregeld proefpersoon voor mijn foto’s, wat mams natuurlijk helemaal niet erg vindt. Extra foto’s voor in het plakboek als tegenprestatie, win-win situatie.  Tegenwoordig mag ook Max regelmatig in de lens van de camera staren, ”mamarazzi” noem ik mezelf. Nu vindt hij het nog interessant die lens, er komt een tijd dat hij dat niet meer vindt.

Deze babyvoetjes zijn ongeveer 2 weken oud:

Het is ook leuk om met de scherpte diepte te spelen!

Of verstoppertje spelen onder de deken samen met beer!

Ze blijven schattig die voetjes, mijn ”collectie” zal dan over een paar maanden vast nog meer foto’s bevatten.

Technische details: De bovenste foto’s zijn gemaakt met mijn 18-55 kitlens met een diafgrama van 5.6 op de diafragma stand (AV Canon)

De twee foto’s met de deken zijn gemaakt met de ”plastic fantastic” de Canon EOS 50mm op diafragma f2 en f3,5. Sluitertijd 1/200 en 1/160. Ik heb de manual stand gebruikt omdat de lichtomstandigheden niet optimaal waren, en de foto’s er via de AV of TV stand niet uitkwam hoe ik het wilde.

Tip: vindt je het moeilijk om de juiste sluitertijd of het juiste diafragma getal te kiezen in de manual stand? Maak eerst een foto met de sluitertijdvoorkeuze (TV Canon) of de diafragmavoorkeuze (AV Canon) en kijk wat de camera er zelf bij kiest. Switch dan naar manual en pak de instellingen van de foto die je hebt gemaakt. Ga dan experimenteren op basis van wat je wil met een ander diafragma getal of een andere sluitertijd.

Liefs, Joyce

 

2 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.