• Home
  • /
  • Blog
  • /
  • 4 handige apps die ik graag gebruik

4 handige apps die ik graag gebruik

Tegenwoordig heb je zoveel handige apps op je telefoon. Je hoeft geen nieuwtje meer te missen, je kunt je creativiteit laten gaan, en inefficiënt werken behoort tot het verleden.
Vandaag een overzichtje van 4 handige apps die ik graag gebruik.

1. Instagram

Absoluut mijn nummer 1! Een aantal jaar gelden zat ik veel op Facebook, maar ik ergerde me steeds meer aan de posts die ik voorbij zag komen, en de honderdduizend winacties. Op een blauwe maandag heb ik gezegd, bye bye Facebook en sindsdien er niet meer naar omgekeken.
Sinds een maandje of 2 is mijn account weer actief, omdat ik toch graag een pagina voor mijn website wou hebben.
Maar sinds mijn ‘’vertrek’’ bij Facebook ben ik dus groot fan van Instagram. Ik haal er inspiratie uit, en wordt iedere dag weer blij van de mooie foto’s die er voorbij komen. Tevens is het een toegankelijk medium om te socializen met mensen over de hele wereld. Een kleine spontante reactie met een ‘’vind ik leuk’’ terug van een wildvreemde en mijn dag is weer goed.
Instagram heeft ook de boomerang app, die echt heel cool is en Instastories! Instastories zijn mijn favoriet! Je kunt ze gebruiken om wat minder gestylde foto’s te plaatsen. Nu is mijn Instagram feed toch al een chaotische bende met weinig samenhang, maar ik gebruik mijn feed voornamelijk nog als portfolio. Wat je allemaal op een dag doet kun je dan mooi kwijt in je Instastories.

2. Google

Google docs, Google agenda, en Google keep. Bij Google weten ze wel wat voor apps ze uitbrengen.
Google docs gebruik ik veel om blog inspiratie tussendoor op te slaan. Ik kan er aan vanuit mijn laptop, tablet en telefoon. Soms zit ik net lekker buiten, of op de bank en is mijn oude vertrouwde laptopje net niet opgeladen, of traag. In Google docs heb ik dan nog al snel een blog uitgetypt die ik dan later op mijn laptop verder uitwerk.
Tsja, de google agenda spreekt voor zich. Ik gebruik deze echter zelden om mijn to do lijstjes in op te slaan want dan ben ik het overzicht kwijt. In sommige dingen ben ik echt heel gestructureerd, maar ook visueel ingesteld. Als er ‘’teveel’’ op een dag staat, ben ik kwijt wat nu een afspraak is en wat een ‘’to do’’. Ach iedere gek zijn gebrek zeg ik maar.
Voor mijn to do lijstjes en andere dingen die ik niet mag vergeten gebruik ik google keep. Top app, simpel in gebruik, simpel van opzet maar efficiënt.

3. Dropbox

Hier kunnen we kort over zijn, ik kan gewoon niet zonder. Foto’s voor Instagram bewerk ik op mijn pc en zet ik op mijn Dropbox. Via mijn telefoon kan ik er vervolgens makkelijk aan.
Ook andere documenten zet ik in mijn Dropbox. Zo kan ik er altijd, waar dan ook aan. Geen gedoe met kabeltjes en overzetten en dat soort dingen. Gewoon ‘’in the cloud’’, zo als het hoort anno 2017.

4. Bloglovin

Deze app heeft niets met productiviteit te maken, integendeel zelfs. Het zorgt ervoor dat ik juist te weinig productief ben.
Ik volg verschillende bloggers, voor inspiratie en omdat ik hun blogs harstikke leuk vindt om te lezen. Ik vind het handig om een melding te krijgen wanneer er een nieuwe blog verschijnt. Gewoon een handig overzichtje in een. (Komt die gestructureerde persoon weer om de hoek kijken). Bloglovin does the trick. Je kunt je favoriete bloggers hiermee volgen, en krijgt hun nieuwe blogs in je feed te zien. Ideaal! Je krijgt vaak alleen een voorproefje van de blog, om vervolgens door te klikken naar de website. Dikke prima, want dan lees ik daar lekker verder!
Gouden tip: je kunt mijn blog ook via Bloglovin volgen!

 

Ik ben benieuwd welke apps jij veel gebruikt. Voor creativiteit, op de hoogte te blijven of om efficiënt te werken, vooral die laatste! Ik ben een structuur freak, dus let me know!

Liefs, Joyce

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.